DIY - wasbare reinigingsdoekjes

- Categorieën : Accessoires , Cocooning , Zero waste

Wees voorzichtig, ik moet je waarschuwen: het testen is het overnemen! Het wasbare reinigingsdoekje maakt nu deel uit van mijn dagelijks leven. Eenvoudig en snel genaaid, een zeer effectief resultaat voor het voorzichtig verwijderen van make-up, u bespaart geld, een 100% ecologisch proces... Kortom, what else?

tuto lingettes démaquillantes réutilisables

Wasbare reinigingsdoekjes : Waarvoor kunt u het gebruiken?

Deze kleine schatten kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Ik maakte deze doekjes om make-up van mijn gezicht te verwijderen [meestal 's avonds, wanneer ik comfortabel in mijn zetel lig  eens mijn dag EINDELIJK voorbij is ... Nu weet u ook alles ;-)].

U kunt het ook in grotere formaat maken om baby schoon te maken, of zelfs kiezen voor herbruikbare luiers.

Ten slotte kan het worden gebruikt als een herbruikbare doek om uw juwelen, uw tafel, uw badkamer of andere voorwerpen schoon te maken.

Make-up reinigingsdoekjes: goedkoop 

Hebt u ooit gezocht naar "wasbare make-up reinigingsdoekejs" op Google? De resultaten die worden getoond gaan vaak gepaard met dure prijzen! Maak uw eigen make-up reinigingsdoekjes en bespaar een hoop geld. U moet misschien niet eens langs een kassa gaan om uw herbruikbare doekjes te maken als u overweegt stofrestjes te gebruiken.

Ik heb een eenvoudige berekening gemaakt: 

Ik bestelde 50cm bamboe + katoen stof en een stukje paspel voor de afwerking. Voor ongeveer 15€ heb ik 40 reinigingsdoekjes gemaakt [Ja, ik weet dat het veel is, maar ik heb er ook mijn familie  vrienden gegeven!]. Voor persoonlijk gebruik zijn 7 tot 8 herbruikbare doekjes voldoende voor de week. Één reinigingsdoekje komt dus op 0,38€.

Katoen make-up reinigingsdoekjes «zero waste»

Door wasbare reinigingsdoekjes te gebruiken, red ik mijn huid, maar ook mijn planeet. 6 tot 7 pakjes reinigingsdoekjes uit de supermarkt die elke dag in de vuilnisbak worden gegooid dat is niet erg ecologisch is ...

Mijn zero waste doekje is niet alleen aangenaam en efficiënt, maar gemaakt met OEKO-TEX® gecertificeerde stoffen (gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen) en beschermt  de zachtheid van mijn huid!

Mijn wasbare vierkante reinigingsdoekjes: DE TUTORIAL 

Materiaal

om ÉÉN reinigingsdoekje te maken:

Een vierkant van 12cm X 12cm is voldoende. Ik hou van de bamboe badstof  omdat het zachter en meer absorberend is. Met een klassieke badstof lukt het ook.

  • Stof in katoen

Idem een ​​vierkant van 12cm X 12cm. Geweldige collectie Oeko-Tex katoenen hier te ontdekken

Om het mooier te maken

  • 6cm de lint (facultatief)

Praktisch om het ergens te hangen.

Stap 1

Knip de twee vierkanten stof uit. Speld de paspel rondom de voorkant van de badstof (de ronde kant van de paspel zit aan de binnenkant). Ik gebruik Prodige  (of patchwork) clips in plaats van spelden om tijd te besparen.

placer le passepoil

placer le passepoil

Tip:

Zodat de verbinding van de twee uiteinden van de paspel netjes is, maak ik één uiteinde los en verwijder ik 1,5 cm van het koord. Ik schuif dan het andere uiteinde naar binnen. Dit zorgt ervoor dat er geen overlapping is  bij het sluiten van het stuk.

je découds l'extrémité du passepoil

je fais le raccord

Stap 2

Neem het stuk lint, vouw het in twee en plaats het in één van de hoeken van uw vierkant. Deze praktische lus kunt u gebruiken om uw reinigingsdoekjes te groeperen of om ze aan een haak te hangen.

placer le ruban en boucle

Plaats vervolgens het katoenen vierkant op de badstof met de goede kanten op elkaar. Naai een naad aan de rand, laat een opening van 3 cm om het stuk om te draaien.

superposer les faces et coudre le pourtour

Draai het stuk om en uw make-up reinigingsdoekje is al bijna klaar. 

votre lingette démaquillante est terminée

U moet nu enkel nog de opening met een blinde punt sluiten en het is klaar!

lingette démaquillante zéro déchet

Tot binnenkort, L.

Voeg een reactie toe

1 comments

LALLEMAND - 18-03-2024 20:25:30


J'aime bien l'idée du passepoil ! Très chouette !