Herbruikbare voedseldeksel

- Categorieën : Accessoires , Zero waste

We gaan voort  met kleine zero waste naaiprojecten. Ik stel u voor: mijn voedseldeksel in stof om mijn voedselbereidingen te bedekken en in de koelkast te bewaren. Zeg vaarwel tegen plastic folie en maak uw nieuwe herbruikbare deksels in verschillende maten. Ze zijn waterdicht, ecologisch en ... zo schattig, waardoor uw koelkast kleurrijk wordt!

coudre une charlotte couvre plat réutilisable

Voedseldeksel in stof : praktisch en ecologisch 

Wie slaagt er de eerste keer in om zijn gerechten af ​​te dekken met een plastic folie? Ik niet in ieder geval! Elke keer scheurt het slecht of is het te kort... En belandt het rechtstreeks in de vuilbak. Aluminiumfolie? Hmm, het is iets gemakkelijker te gebruiken, maar persoonlijk vind ik het niet leuk om te weten dat het in contact komt met mijn voedsel aangezien we nog steeds niet zeker weten of het gevaarlijk is of niet voor ons gezondheid.

Mijn voedseldeksel is in stof en is ten minste luchtdicht en gemakkelijk te gebruiken dankzij het elastiek. En dan is het vrij van alle schadelijke stoffen: ik gebruik een OekoTex® gecertificeerd gecoat katoen. Zo maak ik minder afval en spaar ik mijn planeet.

Mijn voedseldeksel is wasbaar er herbruikbaar

Vergeet niet dat mijn cap in stof een lange levensduur heeft! Voor de  onderhoud is een simpele veeg met de spons voldoende. U kunt het eventueel in de wasmachine zetten op 30°. Daarmee bespaar ik ook geld✌.

Hoe maak ik mijn deksels in stof ? 

Materiaal

Niet veel eigenlijk :

  • een stuk gecoat katoen

Varieert afhankelijk van uw inhoud. Een stuk stofrest kan voldoende zijn, maar als u er een paar stoffen  moet kopen om  verschillende maten te maken,  afspraak hier >

  • Een elastiek

Voor de tutorial heb ik een dikke en brede gouden lurex gekozen voor de foto's. Hier vindt u hetgeen u nodig hebt. 

Stap 1 : meten - berekenen - knippen 

Meet de diameter van uw schaal om te bedekken. Voeg 4 cm toe en teken de diameter de gecoate katoen. Knip de cirkel uit.

Maak de volgende berekening voor het elastiek :

De diameter van uw schaal (cm) X 2,3 = de lengte van het elastiek dat u nodig hebt. Knip het stuk.

Om het elastiek te sluiten, overlapt u de twee uiteinden op 2 cm en naai de 4 zijkanten.

découper vos cercles

Stap 2 : de naden

Speld de 2 uiteinden van het elastiek op het gecoate katoen met de goede kant naar boven.

Het moeilijkste deel van deze oefening is om het elastiek tijdens het naaien gespannen te houden over het katoen. Als u dit moeilijk vindt, kunt u gerust om elke 1 cm een speld zetten.

placer l'élastique sur le coton

Als u klaar bent met naaien, laat dan de spanning van het elastiek  door de spelden te verwijderen.

Draai het stuk om: uw voedseldeksel is klaar voor gebruik.  Hop, in de frigo!

mon couvre plat réutilisable est terminé

Tot binnenkort,

L.

Voeg een reactie toe